Dansk Rockleksikon
1956 - 2002

Klarskov, Dan
Født 18. februar 1969 i København.

Guitarist, sanger og sangskriver.

1998 Dan Klarskov & The Honeydrippers (Clearwood Records)

2001 The Blues Is a Feeling (Clearwood Records)

Profil: Med et hjerte der banker for bluesmusikken, har Klarskov trodset ikke så få af de naturlove, der hersker i de ofte meget traditionsbundne blueskredse, og har på den konto skaffet sig et trofast publikum i Danmark.

Karriere: Dan Klarskovs første fornemmelse for musik fik han gennem sit kendskab til Røde Mors Rock Cirkus, men at det blev bluesmusikken, der blev hans genre, kan tilskrives en koncert med Delta Cross Band og Troels Jensen i Fælledparken i København i 1979.

Herefter begyndte han at spille guitar, og via Kenn Lending i 1985 kom han ind i miljøet omkring blues-stedet Rådhuskroen - siden Mojo - i København.
Han debuterede som professionel musiker i 1987 med Honky Tonky Blues Band.
Efter at have færdiguddannet sig som maskintekniker, fik han i 17 måneder fast job hver torsdag aften på Mojo i forbindelse med klubbens Blues Jam. Denne jam blev til bandet
Junior`N`Brown, ledet af Danny Linde Hansen (Zididada).

I 1996 dannedes Dan Klarskov & The Honeydrippers. I et par år forsøgte han at gøre danske pladeselskaber interesseret i at udgive musikken, men blev afvist med den begrundelse, at hans musik var for "blues`et" Det to han som et kompliment og tog sagen i egen hånd: i 1998 udgav han for egen regning sin debutplade, der bestod af en stribe blues-klassikere. På pladen hørtes både Hugo Rasmussen, bas; Anders Gaardmand, tenorsax; Ole "Fessor" Lindgreen, trombone og Hans Knudsen, piano.

Han drog på promotiontur i USA, hvor han modtog komplimenter fra bl.a. Bruce Iglauer - leder af det tonangivende bluespladeselskab Alligator Records i Chicago. Han fik fine anmeldelser i førende bluestidsskrifter og fik en del airplay på lokale radiostationer. I perioden 1999-2000 modtog hans hjemmeside en Blues Web Award i USA, og herhjemme gav han en stribe koncerter. Bl.a. på syv festivaler.

I 2001 udsendte han sit anden album: The Blues Is a Feeling. Denne gang skrev klarskov og hans hold selv langt de fleste sange, og igen medvirkede Anders Gaardmand og Hans Knudsen. I forbindelse med udgivelsen var Klarskov igen i USA og medbragte omkring 400 plader, som han afleverede personligt eller sendte til bluesforeninger, radiostationer og fagblade.

Diverse: Fra 1986-87 var Klarskov næstformand for Landsforeningen af skoleelever (LOE),
og det er bl.a. organisatoriske erfaringer fra dette arbejde, han siden har udnyttet til selv at klare alt i forbindelse med sine pladeudgivelser. I 1987 var Klarskov fredsvagt i projektet
Next Stop Nevada, og siden 1994 har han været vært og tekniker på Christianshavns Radios Radio Bluestime.

www.klarskov.net

Dansk Rockleksikon 1956 - 2002
Politikens Forlag A/S, 2002.

Mere information se press reviews

 

|Previous 5 |Previous |Next |Next 5 |
|Random |List|

Comments on this page please contact Webmaster.
Copyright by
Dan Klarskov 1998-2001.
Page updated
08. januar 2001