Rootstime
February 2007

Written in Belgium Language

Op de cd "Blues At Dexter" van Dan Klarskov komen alle facetten van zijn gitaarspel aan bod. De titel moet je zien als een metafoor voor het leven met haar verschillende momenten en zo vinden we op deze cd een mooie collectie aan verschillende soorten songs waarin het prachtige gitaarwerk van Klarskov centraal staat dat naast zijn invloeden, gaande van Aron "T-Bone" Walker tot Otis Rush, ook een eigen stijl laat horen. Als u houd van de muziek van T-Bone Walker, Louis Jordan, Joe Turner en Johnny Taylor, zal deze Dan Klarskov met al zijn jazz en blues invloeden u zeker bevallen. Luister maar eens naar de prachtige versieringen van de melodie in het bijna zeven minuten durende "Whoo Wee" van Sonny Terry & Brownie McGhee. Zijn oor voor mooie melodieën zorgt ervoor dat dit geen cd alleen voor gitaristen is maar voor iedereen die van mooie songs houdt en voor de gitarist blijft er ook genoeg te genieten zoals in het welbekende afsluitende "T-bone Shuffle".

Ik zou over elk nummer wat kunnen schrijven maar ik zou zeggen: Laat je verrassen op deze "Blues At Dexter" die van mij oneindig lang mag duren en hopelijk krijgen nu zijn vorige cd's, zijn debuut "Dan Klarskov &The Honeydrippers" uit 1998 en "The Blues is a Feeling" uit 2001 ook de aandacht die ze wel verdienen, want die zijn zeer zeker de moeite waard. Getuige ook deze opnames voor deze nieuwe liveplaat die gebeurden in februari van vorig jaar in de Jazzhus Dexter, in het Deense Odense. Opnames die buiten een groot aantal songs uit zijn vorige albums, ons ook enkele nieuwe songs laat horen en zien.

Want op de bijgevoegde DVD staan zes sterke tracks, waaronder het reeds vermelde "Whoo Wee" en natuurlijk een cover van T-Bone's "Strolling With Bone", een nummer dat we ook op de CD terug vinden. Klarskov wordt gesteund door de top van Deense blues muzikanten zoals Anders Gaardmand (tenor sax), Trond Clementsen (tenor sax), Erling Kroner (trombone), Hans Knudsen (piano), Kjeld Lauritsen (hammond b.3 organ), Hugo Rasmussen (double bass) en Peter Wittorff (drums) op deze CD en DVD.

Op "Blues At Dexter" vervlecht Dan Klarskov op vaak boeiende wijze moderne jazz, jump en blues met een aantrekkelijke dosis swing. Vooral het gitaarspel, is bovengemiddeld. Dan Klarskov heeft bovendien een doorleefde soulvollestem die prima aansluit op de sound die zijn band neerzet, waarbij het prachtige blaaswerk van Anders Gaardmand ook de oren streelt.


TRACKS:
CD
01. Wee Wee Baby
02. Mister Loving Good
03. What Is Wrong with You
04. Lonesome Woman Blues
05. The Blues Is a Feeling
06. Whoo Wee
07. Last Two Dollars
08. Strolling With Bone
09. Jealous Woman
10. T-Bone Shuffle
DVD
01. Show Intro
02. Loneesome Woman Blues
03. Whoo Wee
04. Blues Man
05. Strolling With Bone
06. Show End

Rootstime on web


|Previous 5 |Previous |Next |Next 5 |
|Random |List|

Comments on this page please contact Webmaster.
Copyright by
Dan Klarskov 1998-2001.
Page updated
15. februar 2001