Fyens Stiftstidende
17. februar 2006.

18. februar er deres lykkedag
HISTORIE: Hvad en tilsyneladende almindelig koncertomtale kan føre til

ODENSE: - Jeg var lige kommet hjem fra Frankrig efter seks år, og så ville jeg en tur i byen for at høre noget musik. Jeg læste i Stiftstidende, at Dan Klarskov skulle spille på Jazzhus Dexter, så jeg dukkede op for at se, om det var den Dan, som jeg huskede fra tiden i ledelsen af Landsorganisationen af Elever, syv år forinden. Og det viste sig at være "Dan med guitaren".
Af JOHN BORGKILDE

Merete holder sig på maven, smiler og ser beundrende på sin mand, mens han spiller et varmt bluesnummer.

På lørdag for præcis seks år siden spillede den københavnske bluesguitarist Dan Klarskov på Jazzhus Dexter.

Den dag fyldte han 31, og i pausen hilste han på Merete, odenseaner, opvokset på Åsumvej og elev på Ejbyskolen.

- Det var, som om at fødselsdagsgaven kom gående imod mig, husker Dan Klarskov, der også efter koncerten havde meget at tale med sin "skolekammerat" om. Så meget, at han galant inviteret hende hjem til Amager - og så blomstrede kærligheden med udsigt til Christianshavn.

Tilbage i fødebyen

Efter sit lange franske visit og korte ophold i fødebyen, flyttede Merete ind hos "Dan med guitaren".

De har været sammen lige siden. For tre et halvt år siden fødte Merete datteren Laura, og i maj sidste år blev de gift.

Efter fem år i hovedstaden blev de enige om at flytte til Odense. Den 14. januar i år flyttede parret med barn og vovse i rækkehus i Paarup - og den odenseanske bluesscene blev en personlighed rigere. Og tilmed er terminen sat til den lille families barn nummer to - den 3. marts. Så det er ved at være oppe over.

Tredje album

Og snart nedkommer bluesfreaken Dan Klarskov med sit tredje album, han vil kalde "Blues at Dexter".

Når han lørdag runder de 37, fejrer han dagen med koncert og pladeindspilning på samme intime scene i Vindegade, hvorfra han for seks år siden kunne skimte, skoleveninden, Merete Koch Sørensen oppe i baren.

Nu med en luksusudgave af sit band samlet til denne specielle lejlighed, og som mes-trer svingende jump og blues, der nok skal skabe feststemning og dansevenlige rytmer.

Live-optagelse

All stars-koncerten optages af Focus Recording Studio, og kapelmesteren lover at servere blues med stærkt dansevenlige swingelementer.

Inden Dan Klarskov præ-senterer sine gamle venner, serverer han et udsøgt måltid med elementer af cajun. Han er sikker på, at et forrygende måltid som i New Orleans inspirerer bandet til en lige så forrygende aften.

I bandet sidder etablerede navne som Hans Knudsen, piano, Kjeld Lauritzen, orgel, Anders Gaardmand og Trond Clements, sax, Hugo Rasmussen, bas, Erling Kroner, trombone og Peter Wittorff, trommer samt Klarskov selv, der synger og spiller guitar.

- Jeg er utroligt taknemmelig for, at de fornemme mennesker vil være med i bandet.

En kærlighedshistorie var altså, hvad der kom ud af en tilsyneladende helt almindelig koncert-foromtale i denne avis.

Lørdag kl. 21 på Jazzhus Dexter: Dan Klarskov & The Honeydrippers, entré.Mennesker mødes og sød musik opstår, skrev August Schade engang. Lørdag er det seks år siden de to gamle venner fra lands-elevrådet genså hinanden, Metete var gæst og Dan Klarskov spillede med sin band på Jazzhus Dexter. Siden har de været sammen - snart nedkommer han med sit tredje albumd og den 3. marts nedkommer hun, efter planen, med parrets andet barn .
Foto: John Fredy

|Previous 5 |Previous |Next |Next 5 |
|Random |List|

Comments on this page please contact Webmaster.
Copyright by
Dan Klarskov 1998-2001.
Page updated
15. februar 2001