Fyens Stiftstidende
12. november 2006
.

Det var en lørdag aften og det bli'r det igen

Bluesmanden Dan Klarskov samlede eliten. Det kom der et album ud af - nu skal den præsenteres
Af JOHN BORGKILDE

ODENSE: Det var en lørdag aften - på Dexter i april 2006.

Dan Klarskov, dybt engageret odenseansk bluesguitarist og sanger, samlede flere gode musikerbekendte på den lille scene. En luksusudgave af the Honeydrippers - og det kom der et livealbum og dvd ud af.

Og de er klar nu til at blive sendt i handlen.

- Det var en skøn aften på Dexter, husker Dan Klarskov, der har været meget nervøs for resultatet.

Men stemningen var i top. Musikerne fandt hurtigt hinanden, og da først publikum kom på, gik alt op i en større helhed.

Lige før det gik løs

- Under lydprøven til live-optagelsen blev vi enige om at spille så akustisk som muligt, og med de fantastiske musikere var det ikke noget problem at opnå en velafbalanceret, varm og organist lyd, jeg også mener, blev en del af ambummets sjæl, husker Dan Klarskov, hvis one night band bestod af landets mest rutinerede jump-, swing-, jazz- og bluesmusikere: Kjeld Lauritzen, hammond, Hans Knudsen, piano og saxofonisten Anders Gaardmand, Erling Kroner, trombone og bassisten Hugo Rasmussen samt Peter Wittorff, trommer og Trond Clementsen, saxofon.

Flere års planer, snak frem og tilbage, arbejde med kompositioner og opbygningen af bandet kulminerede projektet denne tidligere forårsaften i Vindegade. Lydtekniker- legenden Hans Nielsen fik musikken i kassen, og nu er cd'en "Blues at Dexter" klar.

Syv måneder senere

Lørdag den 18. november, syv måneder senere, er Dan Klarskov og musikanterne tilbage på samme scene for at præ-sentere albummet og akkompagnere receptionen, der arrangeres i forbindelse med cd-udgivelsen.

Så vil kapelmester og cd-udgiver Dan Klarskov være i selskab med Trond Clementsen, Erling Kroner, Peter Lipiki (orgel), Hans Knudsen og Peter Wittorff.

Fine ord der varmer

Og så kan han med sindsro tænke tilbage på de vise ord, han fik med på vejen fra Bruce Iglauer, direktør for verdens førende blues-pladeselskab Alligator Records.

"Du synger meningen af ordene på en meget varm måde og uden diverse stemmeeffekter, og hvad guitarspillet angår, har du en god smag og en stor opmærksomhed. På din tone og dynamik spiller du melodisk blues med selvtillid og tilbageholdenhed".

Cd har kostet 130.000

- Albummet ser heldigvis ud til, at være alle timerne og pengene værd - det er ingen hemmelighed, at det har kostet mig rundt regnet 130.000 kroner sådan rent privat, at få drømmen opfyldt, siger Dan Klarskov fra Tingvallavej i Odenses nordvest-kvarter.

|Previous 5 |Previous |Next |Next 5 |
|Random |List|

Comments on this page please contact Webmaster.
Copyright by
Dan Klarskov 1998-2001.
Page updated
15. februar 2001