LokalAvisen NordVest
04. marts 2009.
Oplag: 24.177.
Odense N, NV, V og dele af C samt Morud og Blommenslyst.

Dan med guitaren


Dan Klarskov i samspil med Benjamin Koppel på Dexter den 24.januar.
(Foto: STEEN JOHANSEN)

Dan Klarskov har et hjerte, der banker for bluesmusik.
Når han ikke spiller med sine Honeydrippers, så holder han foredrag om "The Blues"

Af Jens Nicolaisen

Odense NV: - Jeg er uddannet maskintekniker og blev tilbudt arbejde, da jeg blev færdig med mit speciale - men afslog. Det skulle jeg ikke have gjort, hvis jeg drømte om en fast indtjening.

Men jeg valgte en anden vej, og det har jeg aldrig fortrudt.

Glæden ved at se publikum glade, når de har det godt, og øjnene skinner. Det er det, det handler om. Så har jeg nået mit mål, og "The Blues" har gjort sit arbejde, siger bluesmusikeren Dan Klarskov, der straks går i gang med at fortælle om sit liv og blues.

Formidler af følelser
Det er som at trykke på en knap, og Dan Klarskov holder stort set kun pauser, når han leder efter de rigtige ord.

- Jeg var i Nepal og spille i 2007, og der blev jeg spurgt om mit mål med livet.

Jeg svarede, at min musik kan være med til at bringe dybe følelser op i folk, så der sker noget med deres udstråling, som andre kan øje på. Måske opstår venskaber og kærlighedsforhold på den måde.

Pointen er, at de dybe følelser gør, at andre kan få øje på én. Den stemning er jeg med til at skabe.

Det gør det hele værd for mig, fortæller Dan Klarskov, der debuterede som professionel musiker i 1987 med Honky Tonk Blues Band.

Knap 10 år senere opstod Dan Klarskov & The Honeydrippers, som stadig eksisterer, og som senest spillede på Dexters den 24. januar.

Det herlige middel

Af krøllede omveje går Klarskovs fortælling tilbage i tiden. Til barndommen i Ballerup og den skelsættende begivenhed, det var, da han hørte Delta Cross Band i Fælledparken i 1979. Efter den oplevelse vidste han, at han ville spille guitar, og han begyndte på den kommunale musikskole i Ballerup.
Senere blev han formand for sammenslutningen af 13 elevråd i Ballerup Kommune og i 1986 næstformand for Landsforeningen af skolelever (LOE). Undervejs havde han hele tiden guitaren indenfor rækkevidde, og i de organisatoriske kredse var han kendt som "Dan med guitaren."

Men i længden var der ikke plads til både organisationsarbejde og blues, så førstnævnte blev udfaset, og Dan Klarskov kastede sig ud i en karriere som blues-guitarist med flere udgivelser som resultat. Blandt andet en live-cd optaget på Dexters i 2006.

For otte år siden begyndte Dan Klarskov at holde foredrag om blueshistorien, og når genrens centrale placering i musikhistorien er slået fast, så får publikum en lille koncert at gå hjem på.

- Os, der spiller bluesmusik, er næsten på en mission. Vi vil ud med budskabet om det herlige middel, vi kan tilføre livet - blueskrydderiet. Vi har et brændende ønske om at dele med andre, hvad blues har gjort for os, siger han.

Alder ingen hindring
Siden 2006 har Dan Klarskov boet i Odense NV. Han er lige blevet 40 år, og i den forbindelse gennemførte han et ritual præcis som gjorde, da han blev 30 år.

- Jeg sætter mig ned med levende lys i et mørkt rum. Tænder for musikken og trækker vejret dybt.

Når jeg er helt afslappet, tager jeg de sidste 10 år et for et. Tænker dem igennem og kommer i balance med, hvor jeg er nu.

Min filosofi er, at man er alle de år, man har levet.

På den måde bliver jeg klar til at tage fat på endnu 10 år, forklarer the bluesman, der også finder inspiration hos legenderne indenfor genren.

- Champion Jack Dupree fra New Orleans spillede stadig de frække numre, selv om han var over 70 år.

At man kan være så gammel og spille så godt. Det er det perspektiv, jeg godt kan lide, forklarer Dan Klarskov, hvis næste store opgave ligger i en helt anden afdeling.

Den 7. marts er der finale i en skomager billardturnering for værtshus- og restaurationshold i Odense. Restaurant Tårnet er i finalen - med Dan Klarskov på holdkortet.Dan Klarskov vil spille blues, til han bliver gammel - som
83-årige B. B. King, der giver koncert i Sønderjylland i år.
(Foto: Jens Nicolaisen)

|Previous 5 |Previous |Next |Next 5 |
|Random |List|

Comments on this page please contact Webmaster.
Copyright by
Dan Klarskov 1998-2001.
Page updated
15. februar 2001