Klarskov Puzzles
Udfordrende kvalitets puslespil i træ

Hvorfra fik jeg denne ide

Det startede med at jeg købte et lille billigt 7 figurs puslespil i et supermarked. På det tidspunkt arbejdede jeg med 10-18 årige børn og unge. Her opdagede jeg hurtigt at der er mange der har det rigtigt sjovt med disse udfordrende spil.

Jeg fandt så et mere udfordrende spil der hed Puzzle Pack.
Dette var også en stor succes. Vi tog billeder hver gang vi fandt en ny løsning og da vi til sidst havde fundet over 100 løsninger, valgte jeg at gå mere i dybden i denne verden af leg, udvikling og lærings-puslespil i 2D. Inden længe fandt jeg frem til det gode franske spil, Katamino, først udgivet i 1992.

Nu tænkte jeg at når man kan inddele de 12 pentominoer i 9 trins udfordringer kunne man måske også gøre det samme med Polyhexes og Hexiamonds. Dette har ført til disse 4 første step games som man kan bestille her på siden.

Aldersspredning:
Det mest populære spil på denne side er PentoZoo step game.
Dette spil har været en succes både for de store børnehavebørn på 4-6 år, SFO aldersgruppen på 6-10 år samt store børn og unge der går i fritids og ungdomsklub i alderen 10-18 år. Dette er en meget stor aldersspredning i målgruppen og viser os lidt om hvad dette leg og lærings område har af muligheder og perspektiver.


Pento Zoo step gameTM

Udvikling og læring:
Nogle børn og unge der startede med at prøve S.C.`s Hexagon eller Snowflake, syntes det var svært og opgav hurtigt. Da de så havde haft succes med at lave MiniHex step game, kunne de faktisk efterfølgende bygge Hexagonen, og i nogle tilfælde også den lidt sværere Snowflake.
Man udvikler sig og bliver bedre hen ad vejen.


MiniHex step gameTM


Mange voksne kan godt lide at slappe af med disse puslespil, når de for eksempel har mange tanker i hovedet og ønsker at have lidt kvalitets tid med ro og fordybelse. Jeg håber med disse spil at I vil få lige så meget glæde og underholdning med dem som jeg har haft. :-)

Læs også:

Hvordan bygger jeg spillene læs her

Artikel på engelsk om fritids matematik læs her