Klarskov Puzzles
Udfordrende kvalitets puslespil i træ

 

The 17 Hexominonds selection
CornucopiaZoo step gameTM
Math. step puzzle level 2-5
Design by Dan KlarskovNår vi forbinder 6 firkanter og minimum 2 skal støde op mod hinanden får vi 35 forskellige figurer. Disse figurer kaldes for Hexominoer.

Den legendariske puslespils udvikler Steward Coffin, foreslog at man fjernede dem der er ens når man spejlvender eller roterer dem symmetrisk, samt dem der indeholder en 2x2 firkant. De resterende 17 figurer har han navngivet som det komplette Cornucopia sæt.

Inspireret af puslespillet Sextillions fra Kadon Enterprises, fandt jeg ud af at der her var mulighed for at lave en storebror til det populære PentoZoo step game.

Kunsten at bestige dette puslespils bjerg er at inddele i etaper.
Når man har bygget et trin tages figurerne ud, deleren rykkes et hak og man bygger så den næste lidt sværere udfordring.

En Japansk skolelærer har i 1979 designet pentomino figurerne så de ligner dyr. Inspireret af hans arbejde har jeg nu skabt disse 17 sjove Cornucopia dyr og håber dermed at kunne skabe endnu mere æstetisk og fantasifuld leg med spillet.

Dette spil er en tand sværere end PentoZoo step game, men starter man fra en ende af og tager et trin ad gangen kan store børn, unge og voksne få meget sjov og læring ud af dette spil. Rigtig god fornøjelse.

* Træ: 17 figurer af 3 forskellige slags hårdt træ i 10 mm. tykkelse.
....Kirsebær, mørk amerikansk valnød og hård ahorn.
* størrelse: ca. 12x28 cm.
* sværhedsgrad: 2-5 (store børn, unge og voksne)

Se også:

PentoZoo step gameTM


PentoZoo 6x10TM


PentoZoo SquareTM


Ten Yen MiniZooTM


Sextillions from Kadon Enterprises